Agenda

Pla estratègic del comerç dels municipis del Delta del Baix Llobregat

Diputació de Barcelona.

 

Un diagnòstic agregat de 5 municipis del Delta del Baix Llobregat (Castelldefels, Gavà, El Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Viladecans). El treball planteja un anàlisis particularitzat de la realitat comercial, urbanística i territorial dels cinc municipis i ens aporta una visió estratègica del posicionament i futur del model comercial d’aquesta àrea tan pròxima a Barcelona.

Intueri Consulting gestiona la SECRETARIA TÈCNICA d’aquests 5 municipis per implementar les actuacions proposades.

1r.PLA PILOT d’un model de gestió (APEU) al barri del BORN de Barcelona

Pla estratègic per la promoció d’un model de gestió. (desembre 2017)
Cambra de Comerç de Barcelona – Associació BORN Comerç.

 

Un pla pilot que parteix de la premissa dels nous models de gestió, com són les Àrees de Promoció econòmica urbana (APEU), en la línia dels referents Internacionals dels sistemes dels BIDs anglosaxons (Business Improvement Districts) com model eficient de col·laboració publico privada i de participació de tots els agents econòmics implicats en el desenvolupament d’un territori.
El treball finalitza amb un diagnòstic i proposta d’una fulla de ruta amb actuacions en diferents àmbits, i que en el futur puguin servir pel posterior desenvolupament i potenciació d’aquest àmbit territorial i comercial (així com la consolidació com a model BID-Apeu en el moment en que el marc legal desenvolupi aquest model).

Pla Estratègic turisme de compres d’Andorra

INTUERI realitza un diagnòstic “exhaustiu” de la realitat comercial del país, (més d 100 entrevistes, 85 misterys, i el treball de camp tan a nivell quantitatiu com qualitatiu de la seva oferta comercial).

 

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, juntament amb els responsables de les empreses Intueri Consulting i Cushman&Wakefield han presentat avui al matí davant el sector comercial el primer diagnòstic del Pla Estratègic de Turisme de Compres.

60

Pla Comercial

Estudi sobre la comercialització i el consum a la restauració del producte Km0 a Viladecans

Març – 2021

Diputació de Barcelona – Ajuntament de Viladecans.

L’estudi realitza una anàlisi del comerç i la restauració de Viladecans, identificant el valor i tractament del producte de proximitat.

L’execució i propostes d’aquest treball s’emmarquen en el context de les iniciatives que al voltant de la promoció i consum del  producte de proximitat s’han desenvolupat des del municipi, així com el nou context social i comercial que la crisis sanitària provocada pel covid-19 han generat.

Les propostes del treball volen singularitzar el comerç local i la restauració, mitjançant el producte de proximitat, en consonància amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament sostenible.

59

Pla Comercial

Estudi campanya “Xarxa barris antics amb projectes”

Febrer – 2021

La Xarxa “Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir” és una iniciativa al voltant d’un projecte de dinamització comercial dels nuclis antics i la fidelització del petit comerç. L’any 2020 després de 10 anys, 31 municipis de totes les províncies de Catalunya, plantegen la necessitat de continuar treballant de forma transversal (comerç, turisme, patrimoni, cultura,..) amb la creació de la xarxa “Barris antics amb projectes”.

El treball aporta una revisió del projecte per donar-li un nou impuls, generant més visibilitat i aportant idees i reflexions de noves polítiques comercials per enfortir una xarxa amb alt valor per l’intercanvi d’experiències, el suport a petits municipis, i accions de promoció de l’autenticitat i singularitat de determinats entorns de Catalunya.

+ informació

58

Formació

Webinar – EXPOGARDEN21 (VIRTUAL) – Les propostes clau del retail del futur.

Febrer – 2021

En el marc de l’edició 2021 d’ExpoGarden, la presentació analitzà quines son les propostes (negocis, experiències o serveis) més ajustats als nous requeriments del client. Cap a on van les proposes de futur que poden interessar als Centres de Jardineria?, exemples al voltant de la personalització dels serveis, el nou valor de l’experiència adaptada al context covid, els negocis socialment responsables, i sobretot el client en el centre de la nostra relació online /offline..

+ informació

57

Formació

Webinar – RETAIL TOUR REVIEW – Idees clau

Desembre – 2020

Generalitat de Catalunya – Consell General de Cambres de Catalunya.

El context actual ha canviat les coses i el comerç s’ha d’adaptar. Ara més que mai cal identificar quines noves propostes de valor han vingut per quedar-se.
La sessió ofereix l’oportunitat de compartir el coneixement que al llarg de més de 15 anys hem recollit viatjant i revisant les referencies del retail a nivell internacional. Des d’Intueri hem fet un treball per convertir aquesta experiència (identificant les tendències de mercat i comprovar quines s’han mantingut) en idees claus aplicables al vostres territoris i empreses.

+ informació

56

Estratègia

Pla estratègic de comerç de Ripoll

Novembre – 2020

Projecte desenvolupat que contempla una diagnosi amb enquesta d’hàbits de compra i consum de la població de Ripoll. El resultat final és una proposta de model comercial de futur d’aquesta població i el pla d’accions a executar per al període 2020-2025.

Actualment el pla està en marxa, després de la seva aprovació en la sessió plenària del 26 de gener del 2021.

+ informació

55

Formació

Webinar – Cicle de webinars: Barcelona mai s’atura: reactivem l’economia

3 de Novembre – 2020

Oportunitats de millora del comerç de proximitat: digitalització i Marketplace

Ajuntament de Barcelona.

Actualment, i en especial després dels esdeveniments recents, el volum del negoci de la venda en línia s’incrementa progressivament. Cal que el comerç i la restauració de barri ho aprofitin com una oportunitat i s’adeqüin al nou sistema per continuar sent competitius.

Hem compartit aquest webinar, analitzant les oportunitats de millora del comerç de proximitat. Hi ha una nova manera de vendre que implica una nova manera de relacionar-se amb el client, i on la digitalització pren una part important de l’estratègia dels nostres negocis.

+ informació

54

Formació

Webinars Formatius – Repensant el Retail en la post-COVID – Andorra

Maig-Juny 2020

REPENSANT EL RETAIL ( 28 de maig de 2020)

Davant l’allau d’informació, reflexions i pronòstics, la sessió -a partir d’un coneixement i reflexió sobre la situació del país i de la seva singularitat-, identificà els aspectes més rellevants i quines podrien ser les properes passes i enfocs que caldria afrontar davant el futur immediat tan incert en que el Retail es troba immers.

L’objectiu és com posar-nos en marxa, els next steps…

 

RETAIL TOUR REVIEW – Idees Clau ( 10 de juny de 2020)

Les coses han canviat i ens hem d’adaptar… hi ha qui ho ha fet ràpidament, Com? Trobant la manera de ser més útils, referents, necessaris, diferents per al client.

La clau és com som capaços de generar nou VALOR.

Aquesta no és una tasca fàcil ni ràpida, però la sessió fou una oportunitat de compartir el coneixement que al llarg de més de 15 anys hem recollit viatjant de la mà dels empresaris, per ciutats de referència internacional en el retail. Això ens ha permès detectar les tendències del mercat, així com comprovar i contrastar quines s’han mantingut amb el temps. Des d’Intueri hem fet un treball per convertir aquesta experiència en  idees claus aplicables al territori i empreses. Ara més que mai cal identificar quines d’aquestes propostes de valor han vingut per quedar-se.

+ informació

53

Estratègia

Pla estratègic de turisme de Castell-Platja d’Aro

Maig 2020 – Març 2021

Diagnosi de la realitat turística del municipi de Castell-Platja d’Aro-S’Agaró. Diagnosi i Pla d’actuacions d’un projecte que s’ha executat entre l’any 2019 a 2021.

Un treball que ha incorporat la participació del sector, les jornades de debat amb experts “Repensant el turisme” i el nou context generat per la covid.
El resultat un pla d’accions a partir de la nostra diagnosi i el treball amb un procés participatiu: 64 entrevistes, 100 participants a les jornades amb 1.036 visualitzacions (youtube), i 42 participants als tallers.

+ informació

52

Estratègia

Pla d’acció comercial – Torrefarrera

ABRIL 2020

Un pla d’acció per reaccionar al nou escenari Post-covid. Objectiu revaloritzar el comerç i fomentar el consum local.

Una iniciativa en la que han participat 60 empresaris de Torrefarrera en un projecte de dinamització territorial.

Intueri  Consulting dissenyà l’estratègia comunicativa i valors de la campanya.

El resultat un treball conjunt, una dinamització en xarxes socials, una web interactiva i uns elements de singularitat posats en valor. www.comproatorrefarrera.cat #Fem poble

+ informació

51

Estratègia

Compromesos amb el futur de Lleida

3 de MARÇ de 2020

Taula de debat

“El model de l’oferta comercial per a Lleida. Un dels eixos vertebradors de l’economia”.

Participació en el grup d’opinió i debat organitzat per la Fundació ICG, per tal d’aportar idees i reflexionar sobre un dels eixos vertebradors de la seva economia. Anàlisi dels aspectes crítics i claus per a revitalitzar el comerç i el posicionament de Lleida com a centralitat de serveis.

Aspectes claus analitzats: la necessitat d’una estratègia d’acció conjunta, el aspectes urbanístics i els nous creixements residencials i comercials, els diferents espais i usos comercials, les accions amb impacte estratègic a desenvolupar, i sobretot posar de manifest les potencialitats que Lleida pot oferir per la singularitat del seu producte i territori.

+ informació

50

Formació

Com construïm i dinamitzem un entorn comercial?

18 de FEBRER de 2020

Curs formatiu: Cambra de Comerç d’Andorra.

COM CONSTRUÏM I DINAMITZEM UN ENTORN COMERCIAL?

LA RELACIÓ COMERÇ – TERRITORI – PUNT DE VENDA. Aspectes a treballar i considerar.

 

L’experiència i el coneixement de l’entorn comercial d’Andorra i les experiències en la dinamització comercial (territori i botigues), ens ha permès oferir una formació especialment adreçada als responsables dels diferents àmbits (públics i privats) en el disseny, gestió, i planificació d’accions i programes per a la millora de l’experiència comercial.

  • El programa analitza els aspectes a tenir en compte per entendre la dinàmica i funcionament dels diferents entorns comercials i territoris
  • Valorar el territori (en aquest cas Andorra) en tota la seva complexitat i diferenciació d’espais comercials i referenciar-ho amb els principals indicadors internacionals.
  • Identificar des del punt de venda, els principals factors que condicionen el funcionament de l’espai urbà (urbanisme) i de l’experiència de client.
  • La sessió formativa segueix d’un workshop per treballar de manera pràctica i visualitzar les recomanacions i aspectes plantejats.

+ informació

49

Estratègia

REFLEXIÓ ESTRATÈGICA – “Barcelona Oberta” (Unió d’eixos turístics de Barcelona)

JUNY – DESEMBRE 2019

El teixit comercial de Barcelona disposa d’un àmbit territorial representat per un comerç més d’experiència amb clares connexions amb el fenomen turístic. Barcelona Oberta és la unió d’eixos comercials, que representen el “turisme de compres”.

El treball fa una mirada al context actual de Barcelona, el rol i posicionament que en aquest context ha de tenir l’entitat, així com els àmbits de treball prioritaris per tal d’incidir en que els beneficis que genera el turisme siguin una oportunitat per a les empreses, les persones i el territori de tota la ciutat.

+ informació

48

Estratègia

Assessorament estratègic en la implementació del pla director. Parròquia d’Encamp.

2019

Al resultat de les actuacions plantejades en el diagnòstic,  li va seguir en el 2019 un període d’acompanyament i assessorament en la implantació del Pla director de promoció econòmica al Comitè executiu del comú de la parròquia d’Encamp.

Els principals objectius eren la concreció de les actuacions previstes a curt termini.

Destaquem com alguns dels principals resultats:

L’acord entre tots els grups polítics de les accions a treballar i prioritats. (07/02/2019)

El “claim” comunicatiu (#Fem Parròquia)

La proposta materialitzada al desembre del 2019, per incloure a la parròquia de Encamp com “Ciutat europea de l’Esport 2020 (la Federació Europea de Ciutats i Capitals de l’Esport (ACES-Europe)

47

Formació

Un recorregut per les últimes tendències en experiències i innovaccions en Retail.

18 DE NOVEMBRE DEL 2019

Fòrum gastronòmic de Barcelona.

Programa formatiu per al gremi de pastisseria de Barcelona que formà part de les accions que l’espai Sweet Fusion va desenvolupar en el marc del Fòrum Gastronòmic de Barcelona.

 

Un programa amb dues sessions; una primera d’experiència i d’aprenentatge, visitant les propostes més innovadores que el Retail de la ciutat de Barcelona ens ofereix; i una  segona sessió formativa amb visions i referents al voltant del concepte comercial i les noves exigències del client.

 

L’objectiu: Proposar idees/conceptes/exemples nous detectats, i obrir un marc de reflexió per preparar-se per properes accions. En definitiva un viatge a les noves referencies i botigues, i el seu encaix en els models de negoci de la pastisseria i del producte “gourmet”.

 

+ informació

46

Innovació

Retail TRAINING tour EXPERIENCE Paris

SETEMBRE 2019

Viatge de prospecció amb client. Identificació de noves propostes comercials i visualització del producte amb l’emplaçament comercial, (la singularitat de l’entorn urbà -Le Marais-, i l’excel·lència en alguns sectors i establiments).

45

Estratègia

Pla de millora continua del comerç de Platja d’Aro

MAIG 2019

A partir d’una anàlisi de la proposta de producte i de les diferents categories d’oferta comercial, així com de la qualitat del servei ofert al comprador, Intueri Consulting ha dissenyat un projecte pilot que incorpora un full de ruta i un model específic per treballar la qualitat del comerç d’aquesta destinació de compres.

+ informació

44

Jornades

Retail Revolution – ESADE

4 d’ABRIL del 2019

INTUERI CONSULTING (Maria Segarra) participa en la presentació de la iniciativa Retail&City Lab, en una taula rodona sobre: Quins són els reptes del retail com a eix vertebrador i transformador de la ciutat i les seves possibles solucions?

La ciutat necessita una planificació com a territori, promoció com a ciutat i gestió com a espai comercial, a partir de mecanismes de gestió público-privada que garanteixin la participació de tots els agents implicats.

Objectiu: generar noves oportunitats i potenciar la singularitat de la ciutat a partir del seu retail.

Cóm: Amb una gestió integrada (compartint la visió entre lo públic i privat) professionalitzada (amb innovació en la gestió i resposta a les exigències del moment), i estable (amb garanties de continuïtat).

 

Els empresaris i la ciutat necessiten cada vegada més això.

43

Estratègia

Retail&City Lab

ABRIL 2019

Col·laborem en el projecte de ESADE CREAPOLIS (Retail Fòrum) com a espai de reflexió plural i independent al voltant del comerç i la ciutat.

El Retail com a eix vertebrador i transformador de la ciutat. Ciutat metropolitana, des de Barcelona al món.

Eixos de posicionament del Retail&City Lab:

  1. Generació i gestió del coneixement. A partir d’un equip multidisciplinari proper a l’activitat universitària.
  2. Proposta i solucions innovadores a reptes actuals i futurs.
  3. Difusió d’iniciatives i vehiculació de les mateixes a través de diferents agents.

En el 2019 Retail&City Lab inicia la seva activitat amb un cicle de 3 debats sobre Globalització, Societat i Digitalització que s’han centrat en debatre els següents eixos:

  1. El comerç i la realitat empresarial del sector.
  2. El entorn de la Ciutat i el paper del ciutadà / consumidor.

42

Estratègia

Pla estratègic del mercat de venda no sedentària del Camp d’Esports de Lleida

MARÇ 2019

Estudi de la realitat comercial d’aquest equipament comercial de la ciutat de Lleida. El treball de diagnòstic es va acompanyar d’enquestes a client i d’una reflexió al voltant del seu posicionament respecte a altres equipaments comercials propers, i a la funció que com a estructura de proximitat té per a la ciutat de Lleida.

El treball es va acompanyar de tot un seguit d’actuacions de millora, amb l’objectiu de consolidar-lo com mercat, posicionar partir de les seves principals punts forts (emplaçament, el producte d’agricultor, els equipaments propers com a principals tractors de públic, entre d’altres).

+ informació

41

Jornades

IV Jornades CTecno.
La innovació en el món del retail: experiència de compra i transformació del negoci

31 de GENER del 2019

La jornada anual del Cercle Tecnològic de Catalunya va plantejar en la seva jornada anual, un espai de reflexió sobre la transformació digital en el retail i sobre com desenvolupar i expandir la innovació tecnològica i les oportunitats que oferirà a tota la cadena de valor del sector del retail, especialment al comerç de la ciutat.

INTUERI CONSULTING va participar a la taula rodona que va abordar: “Comerç i tecnologies digitals: impacte i oportunitats per a les ciutats i el sector”.

+ informació

40

Estratègia

Reflexió estratègica amb pla d’actuacions pel posicionament de la zona de Barnaport (Barcelona).

GENER 2019

Un projecte que per encàrrec de l’Associació de comerciants de Barnaport”, pretén fer una mirada a aquest espai de la ciutat delimitat pel perímetre de Pla de Palau, passeig d’Isabel II i el Pas de sota Muralla.

Un quadrilàter que encaixa com una estructura urbana amb identitat (els porxos de les cases d’en Xifré), i que s’identifica amb la connexió que aquesta espai té amb el seus entorns: on comença la ciutat i la trama urbana, i d’altra el mar i el món nàutic i mariner (el port, la platja i el barri de la Barceloneta).

El pla d’accions preveu accions a nivell d’estratègia territorial, de producte, de comunicació i de gestió.

+ informació

39

Jornades

Workshop Open Innovation Challenge for a Smart and Sustainable Andorra

17 de GENER 2019

L’Open Innovation Challenge for a Smart and Sustainable Andorra, organitzat per Actua, finalitzà la seva primera edició amb la participació de 70 experts internacionals en matèria d’innovació. Del 14 al 18 de gener, els professionals d’Andorra, Taipei, Boston, Hamburg, Barcelona, Tolosa, Lió, Lovaina, Helksinki i Tokio van presentar els projectes i línies de treball que estan duent a terme en les respectives ciutats en els àmbits de l’energia i l’urbanisme, la mobilitat i el turisme i comerç.

Les sessions de treball van servir per avançar conjuntament en la identificació dels reptes d’innovació a Andorra en els diferents temàtiques.

La nostra participació com a INTUERI CONSULTING fou traslladà l’experiència i coneixement adquirit després de treballar des del 2018 en diferents projectes vinculats al retail del país. En concret, identificar quins són els reptes del retail andorrà, i una reflexió sobre l’actual model de distribució i les noves propostes que a nivell de gestió, promoció, dinamització i oferta comercial es plantegen.

+ informació

38

Innovació

Retail TRAINING tour EXPERIENCE Nova York

NOVEMBRE 2018

La presencia de noves propostes efímeres, l’omnicanalitat i la penetració d’operadors de l’online a botiga física. Veure com la ciutat creix comercialment i com la iniciativa privada es converteix en la palanca imprescindible.

37

Estratègia

“Label de Qualitat” Definició model i implantació

OCTUBRE 2018

Implantació del segell de qualitat als comerços d’Andorra.

 

INTUERI CONSULTING empresa encarregada de la implantació del segell de qualitat del comerç andorrà (diagnòstic i auditories). La Cambra de Comerc d’Andorra i Secretaria de Comerç del Govern d’Andorra col·laboren en aquest projecte.

Aquesta actuació és el resultat d’una de les propostes del pla estratègic de turisme de compres. L’objectiu disposar d’un projecte de millora de la qualitat del comerç andorrà.

36

Formació

La transformació digital en retail

OCTUBRE 2018

TAULA RODONA. Organitza ESADE (Mercadona i Generalitat de Catalunya).

Maria Segarra directora d’Intueri Consulting participa en la taula rodona: “INSTRUMENTS PEL CANVI”.

 

La presentació s’orientà a analitzar els principals canvis que a nivell d’innovació i proposta comercial estan apareixent, així com alguns exemples que poden servir de model de referencia. L’actitud i el modus de comprar ha canviat, però no el modus de vendre …

+ informació

35

Formació

El turisme de compres en poblacions d’interior

OCTUBRE 2018

Jornada Ripoll.
Organitza Cambra de Girona i Ajuntament de Ripoll.

 

Objectiu: Profunditzar en el turisme de compres com oportunitat de negoci per les empreses del sector del comerç, tenint en compte la seva relació amb el turisme i la experiència que ofereixen al turista en la destinació. Quan parlem de destinacions d’interior el valor de la proposta està en la combinació de les diferents activitats econòmiques: allotjament, restauració, serveis i comerç.

34

Estratègia

Pla Director de Promoció Econòmica de la parroquia d’Encamp (Andorra)

JULIOL 2018

PLA DIRECTOR DE PROMOCIÓ ECONÒMICA DE LA PARRÒQUIA D’ENCAMP (ANDORRA).

Comú de Encamp (Andorra).

 

Pla director que incorpora el diagnòstic dels dos nuclis territorials d’aquesta parròquia del Principat d’Andorra (Encamp i el Pas de la Casa). A partir del diagnòstic, el treball proposa un pla estratègic amb línies d’actuació en diferents àmbits i a la vegada recull tant l’enfoc a un posicionament de la parròquia en el desenvolupament d’activitats en sectors estratègics pel seu desenvolupament econòmic, com de serveis que garantitzen a la seva població un nivell de la qualitat de vida.

33

Innovació

Retail TRAINING tour EXPERIENCE Londres

JUNY 2018

Canvis continus en el retail: com la ciutat crea i genera nous espais comercials, sectors encara més especialitzats i un període per a visualitzar unes pre-rebaixes molt agressives.

32

Estratègia

Pla estratègic del comerç dels municipis del Delta del Baix Llobregat

MAIG 2018

Diputació de Barcelona.

 

Un diagnòstic agregat de 5 municipis del Delta del Baix Llobregat (Castelldefels, Gavà, El Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans) a partir d’un projecte aglutinador que a nivell de promoció ha tingut vida pròpia -el Projecte Urban Shopping-; el treball planteja un anàlisis particularitzat de la realitat comercial, urbanística i territorial dels cinc municipis i ens aporta una visió estratègica del posicionament i futur del model comercial d’aquesta àrea tan pròxima a Barcelona.

31

Formació

El turisme de compres i la promoció del comerç singular en zones turístiques

ABRIL 2018

JORNADA TURISME DE COMPRES.
Platja d’Aro.

30

Formació

Com convertir a Tarragona en un destinació de turisme de compres.

ABRIL 2018

JORNADA TURISME DE COMPRES.
Tarragona.

29

Innovació

Benchmarking d’Innovació del Retail a Barcelona

MARÇ 2018

Ajuntament de Barcelona.

 

Identificació i anàlisis de les propostes d’innovació que el retail ofereix a la ciutat de Barcelona. Selecció de botigues i establiments, així com una reflexió estratègica de la situació de la innovació en retail a la ciutat.

28

Formació

La gestió del espai comercial i el comerç en les ciutats

MARÇ 2018

JORNADA TÈCNICA Diputació de Barcelona – tècnics i responsables de comerç en l’àmbit local:

LA GESTIÓ DE L’ESPAI COMERCIAL I EL COMERÇ EN LES CIUTATS.

 

Objectiu: Incidir en les diferents funcions que el comerç te en l’espai urbà, i el canvi en el concepte de proximitat i en l’experiència de les compres. Quines són les estratègies que estan portant a terme els operadors? Quines són les estratègies que se estan prenent per part d’algunes ciutats? Com es gestionen?

27

Formació

Simbiosi Comerç i Turisme

GENER I FEBRER 2018

SIMBIOSI COMERÇ – TURISME. Cicle jornades.

Consorci de Comerç, Artesania i Moda (Generalitat de Catalunya) i el Consell de Cambres de Comerç de Catalunya. Conferencies dirigides al comerç per a sensibilitzar del potencial del turisme de compres.

 

INTUERI CONSULTING organitza 20 jornades repartides entre Girona, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Tortosa i altres poblacions de les terres de l’Ebre.

 

Maria Segarra – ponent: La gestió d’una destinació turística de compres.
Lloc: Girona, Tortosa, Sant Feliu de Guíxols i Palamós).

Quin paper juga el comerç en un destinació turística? Cóm pot interactuar? Cóm des de la destinació es pot disposar d’una línia de treball que permeti generar sinergies, donar més contingut a l’experiència de la destinació i per lo tant generar més gasto turístic?

+ informació

26

Formació

La transformació del comerç en les ciutats

GENER 2018

JORNADA de presentació del cens de locals Comercials a Barcelona.

Organitza: Ajuntament de Barcelona.

 

“LA TRANSFORMACIÓ DEL COMERÇ EN LES CIUTATS” a càrrec de Maria Segarra.

 

La participació en el marc de la sessió de presentació del Inventari del 2016 de locals en planta baixa que realitzà el Ajuntament de Barcelona.

El tema central de la presentació i posterior taula rodona, fou analitzar els factors que condicionen aquesta transformació del comerç en les ciutats, i algunes reflexions al voltant del àmbit de la gestió de l’espai urbà.

+ informació

25

Estratègia

Pla estratègic per la promoció d’un model de gestió en el BORN de la ciutat de Barcelona

DESEMBRE 2017

Projecte BID – Apeu en el barri del BORN DE BARCELONA.
Cambra de Comerç de Barcelona – Associació BORN Comerç.

 

Un pla pilot que parteix de la premissa dels nous models de gestió, com són les Àrees de Promoció econòmica urbana (APEU), en la línia dels referents Internacionals dels sistemes dels BIDs anglosaxons (Business Improvement Districts) com model eficient de col·laboració publico privada i de participació de tots els agents econòmics implicats en el desenvolupament d’un territori.

El treball finalitza amb un diagnòstic i proposta d’una fulla de ruta amb actuacions en diferents àmbits, i que en el futur puguin servir pel posterior desenvolupament i potenciació d’aquest àmbit territorial i comercial (així com la consolidació com a model BID-Apeu en el moment en que el marc legal desenvolupi aquest model).

+ informació

24

Formació

Turisme de compres. Tarragona

28 I 29 DE NOVEMBRE 2017

CURS – Taller pràctic: El turisme de compres com oportunitat de negoci i com experiència pel client.

23

Estratègia

Presentació al Consell de Comerç de Cerdanyola del Vallés de l’estudi del Comerç Urbà del municipi

2017

INTUERI presenta al Consell de Comerç, l’estudi sobre la situació del comerç del municipi; una diagnosi enfocada a plantejar línies futures de treball.

22

Estratègia

Pla estratègic del Centre Històric d’Andorra la Vella.

5 de juliol de 2017

INTUERI presenta juntament amb l’Associació de comerciants del Centre Històric d’Andorra la vella, i el Comú d’Andorra la vella (Cònsol major), el resultat dels treballs realitzats de diagnosi i proposta d’actuacions d’aquesta zona comercial.

+ informació

21

Innovació

Retail TRAINING tour EXPERIENCE Londres

19, 20 i 21 de juny de 2017

Londres un referent comercial internacional de primer ordre on molts grans grups de retail fan la seva primera i principal aposta. La ciutat viu bolcada al retail, i com ells manifesten: “volen convertir-se al 2020 en la destinació de retail número 1 del món”.

+ informació

20

Estratègia

Turisme de Compres

Reflexió estratègica del turisme de compres en la ciutat de Barcelona

MAIG 2017

L’objectiu del document és un anàlisis de la situació de Barcelona com a destinació de turisme de compres, un benchmarquing amb altres destinacions referents i una proposta d’actuacions en base a un diagnòstic de les seves fortaleses i debilitats.

+ informació

19

Estratègia

Turisme de Compres

Pla estratègic de turisme de compres de la provincia de Barcelona

MAIG 2017

Diagnòstic de 10 municipis de la província de Barcelona (Calella, Granollers, Igualada, Mataró, Sant Cugat del Vallés, Sitges, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú) per extreure unes propostes d’actuació que permetin identificar les línies de treball d’un producte de turisme de compres en el que el territori i l’experiència global juga un paper clau.

+ informació

18

Jornades

Simposi Immobiliari d’Andorra

17 de maig de 2017

Dins les jornades “Comerç: una visió integradora” La presentació aborda les noves tendències que viu el retail i quines s’adapten millor a la realitat andorrana. Ponència” Anem de compres: un recorregut per les últimes tendències del retail”

17

Innovació

Retail Tour Londres

5,6, i 7 de maig de 2017

En col·laboració amb el Màster de Retail Internacional de ESCI-Pompeu Fabra. (10ª edició) Una nova tècnica d’aprenentatge que des de l’experiència, ofereix als alumnes del Màster la millor manera de consolidar els seus coneixements.

16

Jornades

Setmana del Comerç (Generalitat de Catalunya)

20 al 26 de març de 2017

INTUERI participa en la setmana del comerç, moderant les dues taules rodones (França i Mèxic): Créixer en clau internacional.

+ informació

15

Turisme de Compres

El pla estratègic de turisme de compres d’Andorra – Entrevista

21 de març de 2017

Una visió del pla estratègic, la diagnosis realitzada, i les properes passes.

14

Turisme de Compres

Consell Andorrà per a la competitivitat del Comerç d’Andorra

9 de març de 2017

El ministre de Turisme i Comerç d’Andorra presenta la iniciativa.

 

INTUERI  coordina i organitza el CACC (consell andorrà per a la competitivitat del Comerç). L’objectiu és donar continuïtat a les accions plantejades en el pla estratègic de turisme de compres, i iniciar les properes passes per a la seva implementació, de la mà dels principals actors responsables.

 

6 comissions i un comitè executiu i al voltant de 100 persones participant en les taules de treball.

13

Turisme de Compres

FOROS La Vanguardia

desembre de 2016

“Barcelona ha d’optar a ser una gran capital mundial de compres”. Participació en el panell

12

Jornades

II Summit Barcelona Oberta

29 de novembre de 2016

Maria Segarra col·labora en el panell. La veu dels empresaris (preguntes i intervencions des de la fila 0).

+ informació

11

Innovació

Retail TRAINING tour EXPERIENCE Nova York

14 al 19 de novembre de 2016

Un viatge experimentat d’aquesta ciutat, lo últim, lo nou, lo exclusiu, les noves zones comercials, els conceptes comercials, esgotats així com les oportunitats.

+ informació

10

Formació

Curs de Gestió d’una destinació de Compres

novembre de 2016

Desenvolupament dels continguts on-line del mòdul: “Gestión de un destino de compras: Turismo, Comercio y Ciudad” . Diploma de Gestión y Marketing de Centros Urbanos. 2016

9

Formació

Jornades Cambra de Comerç de Lleida: El comerç a Lleida una mirada al futur

6 i 7 de juny de 2016

Ponència: “Comerç-ciutat. Situació actual i ten­dències de futur. El paper de les administracions públiques i del sector privat”.

8

Jornades

Simposi de màrqueting immobiliari d’Andorra

26 de maig de 2016

La configuració d’òptimes zones comercials. Des de l’experiència en la dinamització comercial i del coneixement de la realitat comercial d’Andorra, d’intervenció oferia una reflexió al voltant de les diferents realitats comercials.

+ informació

7

Innovació

Retail Tour Londres

29, 30 d’abril i 1 de maig de 2016

En col·laboració amb el Màster de Retail Internacional de ESCI-Pompeu Fabra. (9ª edició) Una nova tècnica d’aprenentatge que des de l’experiència, ofereix als alumnes del Màster la millor manera de consolidar els seus coneixements.

6

Estratègia

Turisme de Compres

Pla Estratègic turisme de compres d’Andorra

18 de març de 2016

INTUERI realitza un diagnòstic “exhaustiu” de la realitat comercial del país, (més d 100 entrevistes, 85 misterys, i el treball de camp tan a nivell quantitatiu com qualitatiu de la seva oferta comercial).

 

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, juntament amb els responsables de les empreses Intueri Consulting i Cushman&Wakefield han presentat avui al matí davant el sector comercial el primer diagnòstic del Pla Estratègic de Turisme de Compres.

5

Jornades

“El Model Barcelona: Els horaris comercials, flexibilitzar per guanyar?”

4 de març de 2016

Participació en la taula rodona d’experts. Organitza Barcelona Oberta i Kreab.

“El Model Barcelona: Els horaris comercials, flexibilitzar per guanyar?”

4

Turisme de Compres

Fitur Shopping

20 de gener de 2016

Maria Segarra, participa en la taula – debat “Turisme de Compres i destinacions turístiques”.

3

Innovació

Retail Tour Londres

16, 17 i 18 de Novembre de 2015

Una Experiència per innovar, consolidar i internacionalitzar els negocis, i dedicar temps a la reflexió estratègica, cercant idees, i fons d’inspiració.

+ informació

2

Formació

Tallers de Comerç – Cambra de Comerç de Barcelona – “La Caixa”

6 d’octubre a 10 de novembre de 2015

“ANEM DE COMPRES”. Un recorregut per les últimes tendències del retail. Píndoles formatives per visualitzar oportunitats de negoci, a partir de detectar els canvis en les necessitats i hàbits de consum, i com el retail li està oferint noves propostes i solucions.

+ informació

1

Innovació

Retail Tour Tòquio

11 a 14 de maig de 2015

Tòquio és una ciutat que s’anticipa i que experimenta amb el consumidor. Descobrir el “Lab idees i tendència en producte” que vam mostrar en el recorregut per zones com Ginza, Harajuku-Omotesando, Roppongui, Shibuya, Shinjuku, Daikanyama,.. entre altres espais que vam visitar el 11 al 14 de maig del 2015.

+ informació