NOVES PROPOSTES EN EL RETAIL – AMAZON FASHION

Les dues companyies Calvin Klein i Amazon Fashion han començat una nova experiència.

Aprofitar el que queda d’any per escalfar al màxim les vendes; en el moment i en el lloc més adequat; és el que ha fet aquest mes de desembre Amazon amb Calvin Klein a dos punts dels Estats Units; al barri del Soho de Nova York a Broadway Street, i a Santa Monica, Califòrnia.

Amb el format d’una pop-up (botiga efímera) la marca ofereix la possibilitat de comprar només en aquests establiments una línia exclusiva de producte, des de mitjans de novembre fins al 31 de desembre, a més a més de disposar de l’oportunitat d’experimentar amb el producte de Amazon Echo en els seus vestuaris.

En aquesta pop-up a més es descobreix un nou tipus de botiga, amb una nova funcionalitat: disposar d’una col·lecció exclusiva, experimentar amb Amazon Echo, i interactuar com a client amb l’espai de la botiga; com ara que et responguin a les preguntes sobre els productes de la marca, canviar la il·luminació, reproduir música en els emprovadors o realitzar les compres dins l’establiment mitjançant l’aplicació mòbil d’Amazon i per exemple sol·licitar la personalització del producte brodat en el mateix moment.

Segons alguns analistes, la visió d’Amazon de cara al futur, serà buscar nous enfocaments i nous tipus d’aliances,  e inclourà una presència també en el món de la moda. Aquesta aliança doncs amb Calvin Klein pot ser un exemple de cap a on pot anar el futur dels fabricants de moda.

L’exclusivitat, la sensació del client de disposar del producte en condicions òptimes de temps i lloc, és un revulsiu per a les compres. Aquesta aliança garanteix també això als compradors. Les botigues multimarca o els grans magatzems no disposaran del producte fins al mes de gener.

Tal i com afirma Goldman Sachs aquesta iniciativa pot suposar un “moment clau” per a les marques, com a referent del nou tipus de característiques de les botigues del futur: la funcionalitat Echo, el sistema de pagament de les aplicacions… tot plegat al·licients per a que altres marques subscriguin acords amb Amazon i confiï en la companyia per a la seva projecció.