Una experiència nova en el darrer retail tour!

“Deustche bank – Q110 Forum” – El banc dels desitjos

De nou l’experiència de viure i participar en un Retail Tour no ens deixa de sorprendre. Aquest cop Berlin i entre moltes innovacions, destacar una iniciativa clarament vinculada al Retail i que ha dut a terme Deutsche Bank.

En el món del comerç, i sovint quan estem gestionant un espai comercial per crear-hi i gestionar la millor experiència de compra, ens preocupa la presència física que tenen algunes entitats i espais no vinculats al retail i que poden incidir en trencar aquest continu comercial. Anar de compres en un espai urbà, sovint suposa topar-se enmig d’aquest continu comercial amb entitats bancaries, que tan sols aporten en aquesta dinàmica, la possibilitat de proveir-te d’efectiu.

Més enllà dels objectius reals de Deustche Bank amb aquest projecte, des de fora i de cara al que hem comentat anteriorment , l’entitat ha apropat els seus serveis al client, atrapant-lo sota una proposta de retail. I es per aquest motiu, que considerem interessant l’experiència que ha dut a terme Deutsche Bank en Friedrichstrasse – amb l’espai Q110 Fòrum.

Quants cops em sentit l’impacte que en un espai comercial tenen els bancs; però aquest cop, Deutsche Bank el que ha fet , ha estat donar la volta a això, atrapant al comprador que camina pel carrer a la recerca de botigues, i engolint-lo dins un espai que per a res ressembla un banc.

Les façanes son aparadors, l’interior disposa d’un espai de lleure, un espai per a jugar-hi els mes petits, per la lectura, el relax, i una botiga per a la venda de productes amb denominació d’origen o molt autòctons de l’artesania i la identitat berlinesa (la lounge, el kids corner, i el design shop). Més enllà de tot això i per apropar-se molt i molt més al client, i en aquest cas, des de la vessant emocional, el banc ofereix la possibilitat de que els propis clients facin arribar propostes innovadores en quan a serveis. A partir d’aquí els temes han anat des de la salut, i les assegurances; i amb aquesta informació el banc fa un tractament específic en el seu espai, dels desitjos expressats pels propis client. Es a dir, intentant portar a la realitat el fet de ser “El banc dels desitjos”.

Està clar que el mon de la banca necessita reinventar-se de cara a tenir aquest vincle emocional amb el client. El retail té molt d’això, i ofereix una magnifica oportunitat de transmetre dins un espai comercial, el propi adn de l’empresa. Aquí es on està i ha estat sempre el potencial del retail. L’objectiu està clar, trencar barreres, cercar la proximitat del client, tenir-lo a casa i oferir tot i més…

Més informació: httpss://www.q110.de/de/forum_einblick.html
Visita virtual 3D-Tour: httpss://www.q110.de/tour/tour_flash.html?plan=3&undefined