NUEVA YORK… PREPARANDO LA CAMPAÑA DE NAVIDAD… UNA EXPERIENCIA MÁS CON LAS POP-UPS

 

Un viatge a Nova York en les dates prèvies al Thanksgiving Day, Black Friday i els períodes previs de Nadal, ha estat una experiència diferent pel que fa a l’observació del seu retail.

És impressionat com les marques aprofiten i llencen noves propostes i estratègies de màrqueting i promoció del seus productes.

Deixant de banda les particularitats del Black Friday, sorprèn també d’aquest període entre el mes de novembre i desembre, com carrers molt comercials estan replets de propostes efímeres. Botigues pop-up’s que fan que les marques ens presentin noves línies de producte, -amb condicions d’exclusivitat i novetat-, activant d’aquesta manera les vendes i més en dates on el comprador és més sensible a la compra per impuls, i menys racional en l’actitud.

Dos són els aspectes clau que volem posar de relleu; d’una banda l’impacte que el preu dels lloguers està tenint en alguns carrers molt comercials; i d’altra,  l’increment d’espais comercials “temporals” amb noves propostes per dinamitzar les vendes.

Així l’any 2016 en les mateixes dates (mitjans de novembre), vam poder observar com una de les principals artèries comercials del barri del Soho de NYC (Broadway Street) oferia la visió d’alguns espais comercials buits en lloguer. Acompanyava aquesta situació algunes propostes incipients d’espais pop-up’s i per tant la possibilitat d’ocupació temporal d’aquests.

Justament l’any 2016 una de les pop-up’s amb més novetat que va obrir al barri del Soho, va ser l’experiència que Google (Made by Google) on la marca presentava els nous dispositius mòbils a Spring Street.

Anem ara al 2017,.. Google ens sorprèn de nou amb una pop-up, però es desplaça de zona comercial, cap a la zona propera a Flatiron square. La marca presenta ara la nova gamma de productes i genera un espai molt més experiencial, on fins i tot podies aprofitar per gaudir gratuïtament d’un  servei de manicura, provar els seus productes, o aprofitar per fer-te una foto al photo call que reprodueix l’escenari de la sèrie americana “Stranger Things”… Allí és on tothom es fa la foto de rigor, i les xarxes socials viralitzen la imatge i la iniciativa de Google, que estarà oberta fins a finals del mes de desembre.

Pel que fa a la situació de Broadway Street al bell mig del barri del Soho, ens sorprèn descobrir més espais buits en lloguer i a l’hora més propostes de pop-up’s; Armani Box amb una nova línia de cosmètics d’aquesta firma, Aeri amb la nova línia de roba interior de American Eagle, o el més “increïble” la pop-up de Amazon amb la firma Calvin Klein,.. un pas més en el descobriment de les aliances en el retail i d’aprofitament comercial d’aquests espais comercials efímers en aquestes dates de l’any,..

En definitiva, aprofitar el que queda d’any per escalfar al màxim les vendes; en el moment  i en el lloc més adequat.