NOVES OBERTURES EN ENTORNS URBANS !!! , UN COMERÇ MÉS PRÒXIM I HUMÀ.

Avui en dia ningú dubta de l’atractiu que té per a les compres l’entorn urbà. Anar de compres sembla cada cop més interessant si es pot combinar en aquest espai amb oci, cultura i gastronomia.

Anar de compres té que ser una experiència agradable, lluny de les cues d’accés amb cotxe als grans centres comercials, llargues esperes a les caixes i aglomeracions.

Els entorns urbans ofereixen grans possibilitats per a que algunes marques ens ensenyin i proposin d’una manera més atractiva, les seves propostes. Ho va fer en el seu moment l’experiència d’IKEA amb la seva pop-up l’any 2016 en dos dels centres urbans de més tendència (el Born de Barcelona i el Rastro de Madrid). Però després d’aquesta proposta efímera, la marca continuà apostant per aproximar la seva oferta comercial a la ciutat, i així al maig del 2017 obria un nou establiment efímer a Madrid al carrer Serrano, però orientat a l’especialització del producte (Temporary Dormitorios). Finalment la marca sueca va optar per obrir botigues a centres urbans i al maig del 2018 obria botiga a Madrid al carrer Goya, especialitzant-la aquest cop, en salons.

Així doncs l’experiència de la marca en l’entorn urbà, ha funcionat, està clar que el client més jove, més urbanita, menys disposat als desplaçaments a les afores de les grans ciutats, respon de manera positiva a aquest nou tipus de format. Triomfen de nou els valors de les nostres ciutats, espais atractius per desenvolupar experiències, donar respostes ràpides a client mitjançant la proximitat, la proximitat i els espais que permeten la personalització i l’assessorament.

En altres casos, grans retailers han buscat també aquesta aproximació al client en format urbà, però amb una proposta més d’experiència com va fer MediaMarkt digital store, quan obria l’any 2018 a l’avinguda Diagonal de Barcelona.

I per últim no hem d’oblidar la necessitat de les marques d’aproximar-se als punts de més trànsit de clients. La ciutat i l’entorn urbà ofereixen oportunitats, en zones de vianants, grans bulevards, àrees de connexió i de transport públic. El flux de clients al final assegura una millor rendibilitat del punt de venda, i aquí de nou observem com algunes cadenes s’han apropat amb botigues de menys superfície, menys articles, així com un altre assortiment i producte.

En sectors del quotidià i l’alimentació, estan el cas d’operadors com Aldi i Lidl que van posar en marxa en algunes de les nostres ciutats un format urbà i al que recentment l’han seguit altres sectors, com ara en bricolatge Leroy Merlin Urban, en esports, Decathlon city,.. i una llista que previsiblement anirà creixent. En definitiva un COMERÇ URBÀ més pròxim i humà.