NOVA YORK …. DEL BLACK FRIDAY A NADAL.. NOVES EXPERIÈNCIES EN RETAIL

Un viatge a Nova York en les dates prèvies al Thanksgiving Day, Black Friday i període de Nadal, ofereix l’oportunitat per detectar noves propostes de retail, i les estratègies de màrqueting i promoció dels fabricants respecte de les seves marques i productes.

El mes de novembre i desembre es confirma any rere any, com el moment per escalfar les vendes just quan el client és més procliu a comprar i està més disposat a deixar de banda el sofà i els seus dispositius electrònics, per sortir a experimentar el que la ciutat, els carrers i les botigues ens ofereixen.

Els fabricants i els grans distribuïdors ho sabem i per tant aprofiten  per oferir, mostrar i fer-nos descobrir, amb el format de botigues efímeres  molts cops, (pop-up’s) les seves noves marques i productes.

NOUS PRODUCTES – oferint noves solucions:

En el cas de fabricants, continuem tenint per tercer any consecutiu la proposta que ens fa Google amb la seva pop-up, Hardware Store. Aquest cop Google torna a l’espai del barri del Soho, després de l’anterior experiència del 2017 a Flatiron Square.  Però aquest cop, més enllà de la presentació i experimentació amb els seus productes, fa un pas endavant oferint ajuda al client per trobar solucions pràctiques i útils amb cadascun dels seus productes. Com?

Hardware Store aborda tres universos: Work, Life, Home, i cadascun d’aquests entorns els tracta amb les seves solucions. En definitiva,  els tres universos que ens condicionen com a individus en les diferents maneres i moments que tenim de consumir.

Foto pròpia: Informació subministrada en botiga

 

 

NOVES PROPOSTES – descobrint noves marques emergents:

Pel que fa a la distribució també el format efímer arriba aquest any amb una col·laboració de la ma de Macy’s i Facebook.

Aquesta aliança els hi ha permès obrir junts la primera pop-up a nou establiments de Macy’s dels EUA donant l’oportunitat a unes 100 marques emergents que només tenen presencia on-line i que prèviament han aconseguit més valoració en Facebook, per poder exposar els seus productes dins un petit espai dels grans magatzems Macy’s.

Així doncs col·laboració i sinergies; d’una banda  Macy’s oferint uns  productes nous i de descobriment, i d’altra aquests empresaris on-line que poden aprofitar  una experiència real en retail. I sobretot, l’aprofitament de la informació (Big-data) que ens aporta l’entorn on-line.

Foto pròpia: Macy’s (Herald Square NYC)

Foto pròpia: Tòtem publicitari metro de NYC

NOVA PROPOSTA D’OFERTA COMERCIAL –  oferir i ensenyar el més desitjat pel client:

Aquesta és la línia que descobrim amb Amazon que en el barri del Soho l’any passat experimentava amb una pop-up amb la marca de moda de Calvin Klein i que aquest any ens mostra de nou la importància que té disposar de la informació del client per dinamitzar el punt de venda.

Foto pròpia: interior botiga Amazon 4-star (NYC-Soho)

Això és el que ens mostra ara amb Amazon 4 strar; exposant-nos aquells productes que prèviament han obtingut 4 o més estrelles pels clients d’Amazon, i oferint-nos així la possibilitat de comprar-los…

Dos conclusions clau d’aquestes experiències en espais efímers, l’interès de les marques i els distribuïdors per detectar i conèixer el que vol el client (Bigdata) i d’altra, la capacitat per oferir-li solucions i / o el producte que vol i desitja.